Nieuws

Alpha?

Agenda

 


Wat is de Alpha Cursus?

Alpha is opgezet voor studenten die vragen durven stellen als: Is er meer tussen Hemel en Aarde?/Wat moet ik met een christus die 2000 jaar gelden leefde/ heeft hij uberhabt wel geleefd? en: Hoe geef ik mijn leven zin? of: Is God voor iedereeen anders?

Alpha staat voor:

A
lle studenten die meer willen weten van het christelijk geloof zijn welkom.

Leren en lachen. Je kunt leren en tegelijk een gezellige tijd hebben met elkaar.

Pizza's en Pasta. Samen eten is een vast bestanddeel van elke avond en geeft de mensen de gelegenheid elkaar te leren kennen.

Helpen van elkaar. Kleine groepen geven de ruimte om elkaar te helpen door te praten over eigen vragen.

Alles wat je maar wil weten over het christelijk geloof. Alpha is een plek waar geen enkele vraag als te simpel of als te bedreigend wordt gezien.

Samen eten?
Altijd leuk! Je ontmoet vrienden en nieuwe contacten. De Alpha-cursus voor studenten start met een maaltijd; Maar we bieden niet alleen iets voor je body, maar ook voor je soul. De opzet? Na het eten kijken we een film fragment of wordt een verhaal verteld. Je kunt de hoofdlijn in een boekje terugvinden. Daarna is er, met een bak koffie, ruimte voor reacties in gespreksgroepjes. Daarin kan je alle vragen die je hebt stellen.

Je bent niet de eerste, al ruim 4 miljoen mensen in allerlei landen volgden de Alpha-cursus. In Nederland zijn we er in 1996 mee begonnen. Student Alpha heeft dezelfde inhoud als de Alpha-cursussen die nu door ruim 500 kerken in Nederland wordt aangeboden. Het is nu alleen voor en door studenten. Studentikozer eten, gezelliger (!) en ruimte voor stevige gesprekken.

Interessant voor jou? De Alphacursus duurt 10 avonden plus een gezellig weekend. Bezoek eerst de introductie avond en bepaal daarna of je de hele cursus meedoet! Voorkennis is niet vereist. Misschien is dat wel je motief om mee te doen: waar geloven die christenen of die paar kennissen van je in? De Alphacursus is dan een ontspannen manier om op de hoogte te raken. Wij vertellen wat wij geloven en wat dat voor ons betekent. Jij bepaalt wat je met die informatie doet.

Als student geef je vorm aan ·t leven, niet alleen qua loopbaan, maar ook qua waarden en visie op het leven. Student Alpha is een goede plek om de relevantie van een leven van Jezus voor je dagelijks leven te (her)ontdekken.

Kosten?De cursus zelf is gratis. We moeten samen afspreken wat we met het eten gaan doen, kookt iedereen een keer of wil je betalen voor een verzorgde maaltijd? Verder moet je een cursusboekje voor deelnemers aanschaffen voor · 2,50. Het Alpha-weekend kost vaak iets rond de · 25,00.

Voor meer informatie over de Alpha zie ook:
www.alpha-cursus.nl

Alpha